فیلتر






انواع زودپز

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
زودپز زاروتی زودپز زاروتی

زودپز زاروتی

تماس بگیرید

زودپز برقی ، آرام پز ، بخارپز ، زودپز روگازی همه دستگاه هایی هستند که آشپزی را برای انسان راحت تر می کنند، اما در این میان زودپز به دلیل سرعت بخشیدن به امر آشپزی در میان عموم مردم پر طرفدارتر است. زودپزهای برقی و روگازی بیشتر از بخارپز و آرام پز طرفدار دارند. با شلوغ شدن زندگی انسان و اهمیت زمان، دستگاهی که بتواند در سریع ترین زمان ممکن غذا را آماده کند، اهمیت بسیار زیادی دارد. اما آیا همه زودپزهای برقی ارزش خرید دارند؟ زودپز برقی بهتر است یا زودپز روگازی؟ در خرید زودپز به چه نکاتی باید دقت شود؟ پیشنهاد می کنیم قبل از خرید زودپز برقی حتما این مطلب را تا انتها بخوانید.

زودپز برقی و اجزای اصلی آن

زودپز برقی دستگاهی است که مواد غذایی را تحت فشار بخار بالا می پزد و به دلیل سرعت بخشیدن به پخت غذا و زود پختن مواد غذایی به زودپز معروف است. اولین بار در سال 1697 فیزیکدان معروف فرانسوی، دنیس پاپن اولین زودپز برقی را طراحی کرد. این زودپزها که دارای بدنه آلومنیومی بودن درسال 1915 روانه بازار دند. سال ها بعد از این اتفاق زودپزهای کوچک خانگی توسط آلفرد ویشلر تولید شد. زودپزهای برقی اولیه ایمنی بالایی نداشتن و گاهی به علت ترکیدن آنها در اثر فشار بخار زیاد، آسیب جانی و مالی به افراد وارد می کردند. اما  در حال حاضر استانداردهای زیادی در تولید زودپز برقی و گازی به کار می رود.  ایمنی دستگاه ها بالاتر رفته و قابلیت های زیادی در آنها اضافه شده است. در ادامه به بررسی اجزای مهم زودپزهای جدید می پردازیم. برخی از این اجزا در همه زودپزها مشترک و بعضی از آنها فقط در مدل های خاصی دیده می شود.

بدنه اصلی زودپز

بدنه اصلی زودپز، مثل اسکلت ساختمان است که تمام اجزا را روی خود نگه می دارد. اگر بدنه اصلی از جنس خوبی باشد و استحام و دوام بیشتری داشته باشد، طول عمر زودپز بیشتر خواهد بود. معمولا از آلومنیوم و فولاد ضد زنگ در طراحی زودپزهای برقی استفاده می شود. برخی از زودپزها هم دارای جنس بدنه استیل هستند که معمولا جزو زودپزهای روگازی هستند.

دیگ پخت و پز یا کاسه

کاسه زودپز یا دیگ یکی از مهمترین اجزای زودپز است که نقش بسیار مهمی در پخت غذا دارد. کاسه زودپزهای برقی معمولا از 2 لیتری تا 12 لیتری ظرفیت های مختلفی دارند. در راحی نمونه های مدرن زودپزهای برقی از روکش های گرانیی چند لایه برای طراحی کاسه استفاده می شود تا در حین پخت غذا، مواد غذایی به کاسه نچسبد و از همه مهمتر دیگ زودپز ، زود خراشیده نشود.

شیر خروج فشار بخار اضطراری

در طراحی زودپزهای برقی برای جلوگیری از ترکیدن زودپز در حین بالا رفتن زیاد فشار بخار، یک شیر خروج فشار اضطراری طراحی شده است. زمانی که فشار بخار داخلی زودپز در حین پخت غذا بالا می رود، این شیر فعال می شود . نشانه فعال شدن این شیر در اکثر زودپزهای برقی صدایی سوت مانند است که از زودپز بلند می شود و شما با کمک آن می توانید از بالا رفتن فشار بخار مطلع شوید.

کنترل کننده فشار بیش از حد

این بخش از زودپز نیز مانند شیر خروج فشار اضطراری، فشار اضافی زودپز را کنترل می کند و از انفجار زودپز جلوگیری می کند.

واشر مخصوص آب بندی زودپز

یک قسمت نازک و پلاستیکی است که در بین سر زودپز و بدنه اصلی زودپز قرار می گیرد و از خروج فشار و حرارت داخل زودپز در حین پخت غذا جلوگیری می کند. واشر قسمت بسیار مهمی در زودپز است که در صورت آسیب دیدن آن چون بخار دستگاه خارج می شود، زودپز به خوبی نمی تواند غذا را سریع بپزد. با کمک واشر ، درب زودپز چفت می شود و از پاشیدن غذا به بیرون و نشت بخار جلوگیری می شود.

سوپاپ های فشار و بخار

سوپاپ های اطمینان فشار و بخار دستگاه کار اصلی تنظیم فشار و بخار دستگاه را انجام می دهند و از آسیب دیدن دستگاه جلوگیری می کنند.

درب زودپز

درب زودپز و نوع طراحی آن، نقش بسیار مهمی در میزان سرعت زودپز در پخت غذا دارد. اگر درب زودپز به خوبی چفت نشود و یا با واشر دستگاه جور نباشد به سادگی بخار زودپز از آن خارج می شود. معمولا درب زودپزهای برقی از جنس استیل ضد زنگ ، آلومنیوم یا فولاد طراحی می شود.

معایب و مزایا استفاده از زودپز برقی

همانند تمام دستگاه هایی که در بازار هستند، زودپز برقی هم دارای مزایا و معایبی است. پیش از خرید زودپز برقی و حی دریافت قیمت زودپز لازم است با این مزایا و معایب آشنا باشید. از جمله مزایا و معایب زودپز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مزایا زودپز برقی که باید بدانید

زودپزهای برقی مزایا بسیار زیادی دارند که باعث فروش زودپز برقی زیادی در بین مردم شده است. از جمله این مزایا که باید قبل خرید زودپز برقی بدانید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زودپز برقی طعم و خاصی مواد غذایی را تا حد زیادی حفظ می کند
  • زودپز برقی 70 درصد سرعت آشپزی را بالا می برد از این رو در زمان صرفه جویی می کند
  • با کمک زودپز برقی در انرژی صرفه جویی می شود و لازم نیست برق زیادی برای پخ غذا صرف شود.
  • با کمک این دستگاه تهویه منزل شما حفظ می شود چرا که زودپز برقی ، گرما بسیار کمتری تولید می کند
  • با کمک این دستگاه مواد غذایی کمتری به هدر می رود و چون داخل ظرف سر بسته هستند دیگر به بیرون نپاشیده و آشپزخانه را کثیف نمی کنند.
  • زودپزهای برقی چندکاره جدید دارای قابلیت های شگفت انگیزی مانند تایمر و پخت تاخیری هستند که به شما امکان می دهند حتی زمانی که سر کار هستید یا می خواهید بیرون بروید، غذا شما در زمان مقرر آماده شود.
  • برخی از زودپزهای برقی علاوه بر پخت غذا، در تهیه انواع کیک ، ماست و کنسرو کردن مواد غذایی به کار می روند.
  • زودپز برقی چندکاره می تواند کار سرخ کن، کیک پز، بخار پز ، پل.پز و آرام پز را نیز برای شما انجام دهد.
  • تنوع بالا و قیم مناسب از دیگر مزایا این دستگاه برقی است. زودپزهای برقی موجود در بازار تنوع بسیار زیادی دارند که به شما حق انتخاب می دهند و چون قیمت مناسبی به نسبت سایر کالاهای برقی دارند برای همه قابل خرید هستند.
  • کار کردن با زودپزهای برقی بسیار آسان است و اکثر آنها دارای دفرچه راهنما هستند.

معایب زودپز برقی که باید بدانید

زودپزهای برقی هم مشابه تمام دستگاه های برقی موجود در بازار ، بدون عیب نیستند. از این رو در ادامه به بررسی معایب زودپزهای برقی می پردازیم

  • برای استفاده از زودپزهای برقی حتما باید به برق شهری دسترسی داشته باشید. یعنی در زمان قطعی برق و یا نبود دسترسی به برق نمی توانید از آن استفاده کنید.
  • زودپزهای برقی ظرفیت های محدودی دارند و فقط مدل های خاصی مثل زودپز برقی 12 لیتری فوما دارای ظرفیت بالا هستند. پس برای آشپزی های زیاد نمی توانید از آنها استفاده کنید.

انواع زودپز برقی در بازار

زودپزهای برقی تنوع بسیار زیادی دارند و بر اساس نوع کارکرد به زودپزهای تک کاره و چندکاره تقسیم می شوند. اما بر اساس ساختار تنظیمات نیز می توان آنها را به دو دسته دیجیتالی و آنالوگ تقسیم بندی کرد.

زودپز برقی تک کاره

به زودپزهای برقی گفته می شود که فقط یک کار را می تواند انجام دهد و برنامه های پخت زیادی ندارد. این زودپز برقی ارزان تر از سایر مدل های چندکاره است.

زودپز برقی چندکاره

زودپزبرقی چندکاره دستگاهی است که دارای برنامه های پخت چندگانه است و علاوه بر قابلیت زودپز، دارای قابلیت هایی مثل بخارپز، سرخ کن ، پلوپز و آرام پز است. این زودپزها با توجه به برنامه های پخ متنوعی که دارند در قیمت های مختلفی به فروش می رسند. از این رو در حین خرید زودپز باید به نوع قابلیت های آن و چندکاره بودن آن دقت کنید.

زودپز برقی آنالوک

این نوع زودپز دارای یک درجه آنالوگ یا چرخان روی بدنه خود است که با کمک چرخاندن آن می توانید برنامه های پخت مختلف دستگاه را انتخاب کنید. معمولا کنار هر درجه شکل مواد غذایی کشیده شده است تا در صورت انگلیسی بودن منو دستگاه ، افراد بتوانند از روی اشکال نوع برنامه پخت را تشخیص دهند.

زودپز برقی دیجیتالی

دیگ زودپز دیجیتالی برخلاف مدل های آنالوگ هیچ درجه بندی چرخانی ندارد، در عوض شما می توانید از طریق یک صفحه نمایش کوچک دیجیتالی برنامه های پخت دستگاه را انتخاب کنید. دیگ های زودپز دیجیتالی دو نوع لمسی و دکمه ای  دارند و در هر دو مدل با فشار دادن دکمه مربوط به هر برنامه می توانید دستگاه را روی برنامه پخت مورد نظر قرار دهید. حال که با انواع زودپز برقی ، اجزا و مزایا و معایب این دستگاه آشنا شدید، وقت آن است که بدانید در هنگام خرید زودپز برقی به چه نکاتی باید دقت کنید. اما قبل از بررسی معیارهای خرید زودپز لازم است تفاوت زودپز با آرام پز و همینطور تفاوت زودپز برقی و گازی را بدانید.

تفاوت زودپز و آرام پز در چیست؟

همانطور که از نام این دو دستگاه مشخص است، زودپز پخت غذا را سرعت می بخشید و باعث می شود که در سریعترین زمان ممکن آماده شود. اما آرام پز فرآیند پخت غذا را بسیار آرام انجام می دهد و از این رو برای کسانی مناسب است که وقت زیادی دارند و می توانند برای آماده شدن غذا منتظر بمانند.

تفاوت زودپز برقی و روگازی

زودپزهای موجود در بازار به دو دسته اصلی زودپز برقی و زودپز روگازی تقسیم می شوند. زودپزهای برقی برای اینکه بتوانند غذا را در سریع ترین زمان بپزند نیاز به برق مسقیم دارند اما زودپزها روگازی نیازی به برق ندارند و شما می توانید با قرار دادن آنها روی اجاق گاز ، غذای خود را در سریع ترین زمان ممکن بپزید. زودپزهای روگازی اولیه مشابه زودپزهای برقی ، از ایمنی بالایی برخوردار نبوند. در حال حاضر هم مدل های زیادی از زودپز گازی در بازار هست که سوپاپ اطمینان و ایمنی کافی را ندارند. از این رو به نسبت مدل های برقی ایمنی پایین تری دارند. اما مدل های پیشرفته از زودپز روگازی هم در بازار موجود هست که تمام امکانات زودپز برقی را دارد در ضمن اینکه این دستگاه ها به صورت مستقیم روی شعله گاز نیز غذا را برای شما می پزد. زودپزهای روگازی که زودپز معمولی هم شناخته می شود، ظرفیت های بالاتری نیز در بازار دارد. یعنی برای تهیه غذای بیشتری می توان از آن استفاده کرد.