فیلتر






قابلمه و پخت و پز

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

نمایندگی فروش انواع سرویس های قابلمه چدن و گرانیتی از برندهای مطرح ایرانی و خارجی

1 2 3 ... 11 12 13

راهنمای خرید سرویس قابلمه

فیلم طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه

در این نوشته ابتدا انواع قابلمه را به شما معرفی مبکنیم و سعی میکنبم مزایا و معایب آنها رابررسی کنیم تا بتوانید برای خرید قابلمه تصمیم بهتری بگیرید. شما را با بهترین برندهای قابلمه در ایران آشنا میکنیم و چند بازار آنلاین را به شما معرفی مبکنیم.

یکی از دغدغه‌های مهم هر خانم خانه‌دار برای لوازم آشپزخانه، تهیه سرویس قابلمه است. خانم‌های خانه‌دار بهتر می‌دانند، نوبت به خرید قابلمه و تابه که می‌رسد، فروشنده‌ها انواع و اقسام ظروف از جنس‌های مختلف را جلوی چشم مان قرار می‌دهند. بعضی‌ها به شما استفاده از قابلمه‌های سنتی مسی را توصیه می‌کنند و برخی دیگر استفاده از قابلمه‌های سرامیکی را به شما پیشنهاد می‌دهند. در صورتی که ماه‌ها وقت بگذارید و با سردرگمی مواجه شوید به شما خرده‌ای نمی‌گیریم. این‌ که کدام ظرف را بخریم تا هم سالم بمانیم و هم غذاهایمان به بهترین نحو پخته شود، تصمیمی بسیار سخت اما شدنی است. در این شرایط مراجعه به برخی راهنمایی‌های کلی می‌تواند امکان انتخاب آسان‌تر را فراهم بکند. در این نوشته تلاش می کنیم تا با به اختصار به بررسی ویژگی های انواع مختلف سرویس های قابلمه را بیان کنیم تا با استفاده از آنها خرید قابلمه بهتری داشته باشید.

 

انواع قابلمه‌های موجود در بازار

انواع موجود قابلمه در بازار عبارتند از قابلمه‌های پیرکس، تفلون،چدن،  استیل، سرامیکی،  گرانیتی، آلومینیومی،  لعابی، که سعی میکنیم در مورد هر کدام از آنها  توضیح دهیم مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم تا با استفاده از این نکات در هنگام خرید قابلمه بتوانید بهتر تصمیم بگیرید. 

قابلمه‌های پیرکس :

قابلمه‌های شیشه‌ای یا اصطلاحاً پیرکس، برای افرادی که از اجاق‌های برقی استفاده می‌کنند، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند. اما در کشور ما چون اکثر مردم از اجاق گاز استفاده می‌کنند؛ چون قابلمه‌های درب پیرکس تحمل حرارت مستقیم به مدت طولانی را ندارند و از طرف دیگر با توجه به اینکه بسیاری از غذاهای ایرانی را نمی‌توان در مایکروفر پخت، قابلمه‌های پیرکس انتخاب مناسبی نخواهد بود.

 

مزایا:

گر این ظروف بی‌ رنگ باشند سالم‌ ترین انتخاب برای طبخ غذا هستند و به علت اینکه درون آنها کاملا دیده می شود، حس خاصی را به آشپزخانه می‌ دهد. تا زمانی که این ظروف ضربه‌ محکم نخورد و شوک دمایی به آن وارد نشود، مقاوم هستند. در مدل های جدیدتر حرارت بالا را تحمل می‌ کنند.

معایب:

این نوع از قابلمه ها به دلیل ظرافت طراحی خود نیازمند دقت بالایی در نگهداری هستند چرا که وارد شدن ضربه ای محکم می تواند باعث شکسته شدن آنها شود.

 قابلمه‌های تفلون:

یکی از انتخاب ها جهت خرید میتواند قابلمه‌های تفلون باشد به دلیل اینکه غذا به آن‌ها نمی‌چسبد و روغن کمتری برای پخت و پز در آن‌ها لازم است و شست‌وشوی آن‌ها راحتر است، یکی از قابلمه‌های پرطرفدار در کشور ما هستند. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که قابلمه‌های تفلون در مقایسه با قابلمه‌های استیل، آلومینیومی و … انتخاب‌های مطمئنی محسوب نمی‌شوند؛ چرا که معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا می شود و احتمال ابتلا به سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد. به همین خاطر این ظروف هنگام استفاده احتیاط بیشتری نسبت به بقیه‌ی پوشش‌ها می‌طلبند. استفاده از قاشق چوبی یا پلاستیکی هنگام استفاده از آن‌ها توصیه می‌شود. تا زمانی که ظروف تفلون دچار خش نشده و همچنان نچسبی خود را دارد هیچ ضرری برای سلامتی ندشته و با خیال راحت می‌توان از آن ها استفاده کرد.

 

مزایا

  • استفاده از حداقل روغن
  • شستشوی راحت
  • استفاده در فر

معایب

  • امکان خش برداشتن کف قابلمه
  • عدم کاربرد در حرارت بالا
  • عمر کوتاه
  • نیاز به مراقبت بیشتر

قابلمه‌های چدن :

این قابلمه ها عمر طولانی و وزن بالایی دارند. این ظروف مناسب برای پخت طولانی با دمای متوسط تا بالا هستند و به حرارت بالا مقاوم‌اند و اگر فاقد آلومینیوم باشند، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می شوند. نباید این نکته را فراموش کرد که سرویس قابلمه چدن گران قیمت هستند و تنوع چندانی از نظر طرح و رنگ ندارند. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که مطمئن شوید قابلمه ای که به نام چدن خریداری می کنید فاقد آلومینیوم باشد این را هنگام خرید قابلمه به خاطر داشته باشید.

 قابلمه ام جی اس

اگر تمایل به خرید قابلمه چدنی دارید بدانید که عمر طولانی و وزن سنگین از ویژگی های اصلی قابلمه های چدنی است و در خرید آن ها باید توجه داشت که چدن بدون آلومینیوم باید انتخاب کرد. قابلمه های چدنی در دو نوع بدون لعاب و لعاب دار به بازار عرضه می شوند.

مزایا

  • مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
  • مقاوم در برابر حرارت بالا
  • قابل استفاده در فر

معایب

  • سنگینی وزن
  • درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
  • عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
  • عدم رنگ و تنوع زیاد

 قابلمه‌های استیل :

از همه قابلمه‌های دیگر بهداشتی ترند؛ عمر طولانی دارند و زنگ نمی‌زنند اما چون حرارت را مستقیم انتقال می‌دهند باعث می‌شود که غذا در آن سریعتر بسوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل می‌کند؛ به طوری که دمای این سوی قابلمه که روی آتش قرار گرفته و آن سو که غذا درونش قرار دارد، سریع یکی می‌شود. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمه‌های استیل تنظیم درجه حرارت است. اگر عجله نکنید و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه دارید نتیجه کارتان خوب می‌شود. همچنین سعی کنید از قابلمه‌هایی که برندی معتبرتر و البته قیمتی بالاتر دارند، استفاده کنید؛ چراکه آن‌ها کفی چند لایه دارند و به همین دلیل دیرتر غذا در آنها ته می‌گیرد. توجه داشته باشید که قابلمه‌های استیل برای پخت غذاهای آبدار و انواع خورشت کاربرد دارند این مورد را هنگام خرید قابلمه در نظر بگیرید.

 قابلمه استیل کرکماز

مزایا

  • مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
  • مقاوم در برابر حرارت بالا
  • قابل استفاده در فر

معایب

  • سنگینی وزن
  • درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
  • عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
  • عدم رنگ و تنوع زیاد

قابلمه‌های سرامیکی:

زمانی که بازار خرید قابلمه تفلون داغ بود و صحبت‌های در مورد مضرر بودن قابلمه‌های تفلون برای سلامتی پیش آمد، قابلمه‌های سرامیکی روانه بازار شده و در مدت کمی بخش عمده‌ای از بازار را از آن خود کنند. این قابلمه‌های جدیدترین، پیشرفته‌ترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که تا زمانی که کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشند، می‌توان با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از آن‌ها استفاده کرد. ولی باید مراقب بود تا تکه‌های آن وارد غذا نشود. البته طول عمر روکش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شست‌وشوی آن هم بستگی دارد. این قابلمه‌ها دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایه‌های بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبی پخش و منتقل می‌کنند. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است به همین دلیل باید در نگهداری آن‌ها دقت فراوان داشت تا آسیب نبینند.

 

قابلمه های سرامیکی یکی از جدیدترین نسخه های موجود در بازار است که قیمت نسبتا بالایی دارد و روکش نچسب و عدم وجود مواد مضر از مزایای اصلی آن تلقی می شود. هنگام خرید قابلمه به نکات زیر دقت کنید.

مزایا

  • انتقال خوب و یکنواخت حرارت
  • مقاوم در برابر خراش و خوردگی
  • عدم واکنش با مواد غذایی اسیدی و قلیایی
  • ظاهر شیک

معایب

  • قیمت نسبتا بالا
  • شکننده بودن
  • برخی از نسخه های کم کیفیت موجود از لعاب سربی استفاده می کنند که در صورت ورود به غذا مضر هستند.

قابلمه‌های گرانیتی:

قابلمه‌های گرانیتی که به تازگی وارد بازار شده‌اند در مقایسه با قابلمه‌های تفلون ده برابر سخت‌تر هستند. در برابر سایش از مقاومت بیشتر برخودارند پس بهداشت و سلامت بالاتری را دارا هستند. غذا در قابلمه‌های گرانیت دیرتر از ظروف معمولی می‌سوزد و تمیز کردن آن‌ها نیز بسیار ساده است. به دلیل نچسب بودن مصرف روغن را کاهش می‌دهد. در واقع می‌توان قابلمه‌های گرانیتی را ادغام هر دو پوشش تفلون و سرامیک دانست.

 

قابلمه های گرانیتی برخلاف اسمشان از فلز ساخته شده و لعابی که با آن روکش شده شبیه به سنگ گرانیت است. مهمترین ویژگی این مدل ها سوختن دیرتر غذا است که در مقایسه با قابلمه های نچسب دوام بیشتری دارد.  این مزایا میتواند از اهمیت زیادی در هنگام خرید قابلمه برخوردار باشد.

مزایا

  • عدم واکنش پذیری و تغییر طعم مواد غذایی
  • قابلیت نچسب بودن و استفاده حداقل از روغن
  • شستشوی راحت
  • سوختن دیرتر غذا

معایب

  • حتما از برندهای مطمئن و با کیفیت ساخته شود
  • امکان خط و خراش برداشتن نیز وجود دارد
  • برخی از نسخه های در خصوص عملکرد نچسب بودن موفق عمل نکرده اند.

قابلمه های آلومینیومی

بهترین قابلمه‌ها بعد از پیرکس‌ها، قابلمه‌های آلومینیومی هستند، چون حتی آسیب و ساییده شدنشان هم مشکلی به وجود نمی‌آورد و وارد شدن آلومینیوم به دستگاه گوارش خطرساز نیست. البته به شرط اینکه این قابلمه‌ها از شمش خالص آلومینیوم باشند. حرارت در این قابلمه‌ها به شکل یکنواخت و سریع پخش می‌شود. یکی از نکات ضعف این قابلمه‌ها این است که نسبت به ضربه بسیار حساس هستند و با با هر ضربه ای سریع فرمش تغییر می‌کند. همچنین برخی می‌گویند اشکال قابلمه های آلومینیومی این است که وقتی در آنها آب می جوشانیم،سیاه می شوند اما علت این مشکل ناخالصی آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم، سیاه نخواهد شد. قابلمه‌های مسی مس از قدیمی ترین مواد مورد استفاده در ساخت قابلمه ها بوده است که در سال¬های اخیر نیز خرید آنها متداول شده است. مهم‌ترین ویژگی ظروف مسی آن است که حرارت را به‌خوبی و به‌طور یکسان پخش می‌کند. ظروف مسی به طور یکنواخت گرم شده و هنگامی که از روی حرارت برداشته می‌شوند به سرعت سرد می‌شوند پس امکان کنترل بهتر بر پخت و پز را فراهم می‌کنند. معمولا از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده می‌کنند.

 

قابلمه های آلومینیومی بر خلاف تصور عموم از فلز آلومینیوم ساخته شده و از فلزی روی به ندرت در آن ها بهره می برند. مدل های آلومینیومی در برابر مواد اسیدی واکنش پذیر هستند و سبک بودن از دیگر مشخصات آن ها به شمار می رود که هنگام خرید قابلمه باید مورد توجه قرار گیرد.

مزایا

  • حرارت به صورت یکنواخت و سریع پخش می کنند.
  • سبک بودن
  • قابل استفاده در فر

معایب

  • واکنش پذیری بالا
  • عدم استفاده در ماشین ظرفشویی
  • عدم مقاومت در برابر با خش و برای سلامت مضر هستند.

قابلمه‌های لعابی


این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی ها، پخت غذاهای آبدار استفاده می‌شوند. این قابلمه‌ها می‌توانند برای نگهداری انواع مواد غذایی (البته به جز مواد اسیدی) در یخچال مناسب باشند. قابلمه های لعابی معمولاً طرح های جذابی دارند و برای جهیزیه مناسب هستند. هنگام شست‌وشوی این ظرف‌ها نباید از سیم استفاده کرد و اگر ترک بردارند، باید کنارشان گذاشت. این قابلمه‌ها بیشتر برای طبخ غذهای آبدار به کار می‌روند و نمی‌توانید داخل این قابلمه‌ها برنج بپزید یا حتی غذاهای جامد را دوباره گرم کنید.

 

روکش‌ لعابی اغلب روی ظروفی سرامیکی یا چدن کشیده می‌ شود. در ادامه برخی از ویژگی های این قابلمه ها را بررسی می کنیم:

مزایای

این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی‌ ها، پخت غذاهای آبدار و یا نگهداری غذا در فریزر استفاده می‌ شوند.

معایب

طول عمر روکش لعابی محدود است و بر اثر ضربه و نوسان حرارتی از بین می‌ رود.

بهترین برندهای قابلمه در ایران

حال قصد داریم بهترین برندهای قابلمه در ایران را به شما معرفی کنیم و وبسایت این برندها را به شما معرفی کنیم تا در امر خرید قابلمه با مراجعه به وبسابت آنها بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.

عوامل موثر بر قیمت قابلمه چیست؟

تا اینجای مطلب به خوبی متوجه شدیم که در هنگام خرید قابلمه باید به فاکتورهایی همچون میزان بودجه، عادات پخت و پز، سازگاری قابلمه با اجاق گاز و … توجه کنیم. اما سوالی که در این بخش مطرح می شود این است که به طور کلی عوامل موثر بر قیمت قابلمه کدامند؟ با پاسخ به این سوال بسیاری از چالش ها و تردیدها در هنگام خرید از بین می روند و شما می توانید انتخاب ایده آل تری داشته باشید.

جنس قابلمه

این موضوع انکارناپذیر است که قابلمه های باکیفیت گران تر از قابلمه های متوسط و معمولی هستند. اگر محدودیتی در بودجه ندارید پیشنهاد ما قابلمه چدن یا قابلمه گرانیت است. این متریال از طول عمر بالاتری نسبت به تفلون، سرامیک، روئی و … برخوردارند و می توانند سالیان سال در خدمت شما باشند. اما توجه داشته باشید که باید خرید خود را از برندهای معتبر و نام آشنا انجام دهید.

از آنجایی که چدن و گرانیت طرفداران زیادی دارد برخی از برندهای ناشناس اقدام به تولید نمونه های تقلبی آن کرده اند. به طور مثال به جای استفاده از آهن و آلیاژهای مربوطه برای تولید قابلمه چدن، از آلومینیوم فشرده استفاده می کنند که کاملا نامرغوب و بی کیفیت است. برای تشخیص قابلمه چدن اصل از تقلبی می توانید از یک راهکار ساده مانند آهن ربا استفاده کنید.

سایز و ظرفیت قابلمه

قابلمه ها در ابعاد و سایزهای مختلفی ساخته می شوند که از قطر 12 سانتی متری آغاز و به بیش از 50 سانتی متر می رسند. بدیهی است که از عوامل موثر بر قیمت قابلمه سایز و ابعاد آن است. به طور مثال قیمت قابلمه با قطر 12 سانتی متری بسیار ارزان تر از 50 سانتی متری است. در هنگام خرید قابلمه باید تعداد اعضای خانواده خود را در نظر بگیرید. اگر کم جمعیت هستید بهتر است به سراغ قابلمه های بالاتر از 30 سانتی متری نروید. اما اگر اهل مهمانی دادن و پذیرایی کردن هستید می توانید سایزهای بزرگ تر را نیز انتخاب کنید.

کیفیت و ضخامت

بسیاری از خانم های خانه دار می دانند که قابلمه های ضخیم نه تنها با کیفیت تر هستند بلکه می توانند پخت غذا را بهتر انجام دهند. طول عمر آن ها بیشتر است و می توانید مدت زمانی طولانی تری از آن ها استفاده کنید. اگر به دنبال قابلمه های مرغوب هستید پیشنهاد ما انتخاب قابلمه های ضخیم تر ( چدن یا گرانیت ) است. لازم به ذکر است که قیمت سرویس قابلمه به سایر پارامترها از جمله دسته ها، کیفیت جوش، نوع درب و … نیز بستگی دارد.

به طور مثال اگر درب قابلمه از نوع پیرکس باشد گران تر است. همچنین وجود سوپاپ روی درب برای خروج بخار اضافه از دیگر آپشن هایی است که بر قیمت قابلمه تاثیرگذار می باشد.

برند

در حال حاضر برندهای ایرانی و خارجی با سابقه در بازار حضور دارند که تمام خانم های خانه دار با آن ها آشنا هستند. قابلمه لیدوما، عروس، زرساب و … از برندهای خوشنام ایرانی هستند. علاوه بر آن برندهایی مانند Phoenix، Unique، Korkmaz، Jefene از برندهای خارجی می باشند که کیفیت محصولات آن ها مثال زدنی است. هر چه قدمت و شهرت برند بیشتر باشد احتمالا کیفیت محصولات آن نیز بیشتر است و این موضوع از عوامل موثر بر قیمت قابلمه به شمار می آید.

شاید در سال های گذشته اغلب خانم ها و نوعروسان به دنبال برندهای خارجی بودند. اما خوشبختانه امروز شاهد حضور پررنگ برندهای داخلی در بازار هستیم که محصولات بسیار باکیفیتی را تولید و به دست مشتری می رسانند. تمام برندهای مشهور استانداردهای بین المللی را در تولید رعایت می کنند و از این نظر می توان به آن ها اعتماد کرد. زیرا قابلمه جزو ظروفی است که به طور مستقیم با سلامت افراد در ارتباط می باشد.

نوع طراحی و شکل ظاهری

قطعا قابلمه هایی که از طراحی ظاهری ویژه ای برخوردار هستند گران تر اند. بسیاری از برندها برای آنکه رضایت مشتری را جلب کنند و به سلیقه آن ها احترام بگذارند طراحی های خاصی را برای محصولات خود انتخاب می کنند. این طراحی ها باعث سهولت در کاربری قابلمه نیز می شود. خصوصا اگر در بخش دسته و درب آن باشد. توجه داشته باشید که رنگ بکار رفته در محصول نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت قابلمه به شمار می رود. رنگ های خاص گران تر هستند.

عدم محدودیت در نوع اجاق گاز

امروزه قابلمه هایی طراحی و تولید شده اند که هیچ محدودیتی در استفاده از اجاق گاز قائل نیستند و شما می توانید قابلمه را بر روی اجاق گازهای معمولی، برقی، القائی، هالوژنی و … قرار دهید و از آشپزی خود لذت ببرید. این قابلمه ها گران تر هستند و باید مبلغ بیشتری بابت خرید آن ها بپردازید. اما اگر دچار محدودیت در بودجه هستید پیشنهاد می کنیم به سراغ نوعی بروید که صرفا قابل استفاده بر روی اجاق گاز معمولی است.

کشور سازنده

کشور سازنده از دیگر عوامل موثر بر قیمت قابلمه به شمار می رود. برخی از کشورها به عنوان مراکز تولید این محصولات شناخته می شوند. در حال حاضر محصولات ترک گران تر هستند و صرفا افرادی به سراغ خرید برندهای ترک می روند که بتوانند مبلغ بیشتری بابت آن بپردازند. اما برندهای داخلی همچون لیدوما به دلیل سیستم فروش ” تله شاپینگ ” تمام تلاش خود را کرده تا هزینه تولید را کاهش دهد و خرید این محصول برای مشتری مقرون به صرفه باشد

لوازم جانبی

برخی از برندها لوازم جانبی از جمله دسته های جداشونده، صفحات پخت متنوع و … را به همراه محصول اصلی به فروش می رسانند. قیمت سرویس قابلمه از این نوع، گران تر از سرویس های معمولی یا قابلمه های تکی است. اگر به لوازم جانبی نیاز دارید پیشنهاد می کنیم مبلغ مورد نظر را بپردازید و آن را تهیه کنید. در غیر این صورت مجبور خواهید بود این لوازم را به طور جداگانه و با هزینه بیشتر بخرید.

سخن پایانی !

علاوه بر تمام مواردی که راجع به قیمت قابلمه ذکر کردیم باید اشاره ای به شرایط بازار نیز داشته باشیم. شرایطی همچون عوامل اقتصادی، قیمت متریال و مواد اولیه، عرضه و تقاضا و … همگی بر قیمت نهایی محصول تاثیرگذار هستند. هر کدام از این عوامل به تنهایی یا به صورت ترکیبی می تواند قیمت محصول را افزایش یا کاهش دهد.

سرویس قابلمه

قابلمه های گرانیتی از جنس آلومینیوم یا فولادی ساخته شده و پوشش گرانیتی داخلی آنها با استفاده از مواد مختلفی از جمله سیلیکون، تیتانیوم و نانومواد تهیه می‌شود. این پوشش ها به دلیل مقاومت بالا در برابر خراشیدگی، سایش و حرارت، برای پخت و پز غذا بسیار مفید هستند.
استفاده از پوشش گرانیتی داخلی در قابلمه های گرانیتی، باعث می شود که غذا نچسبد و سریعتر پخته شود، همچنین این پوشش به غذاها اجازه می دهند که در حرارت بالا و با بخار، پخته شوند وغذا عناصر مغذی خود را حفظ کنند.
در عمل، پوشش گرانیتی داخلی اغلب شبیه به پوسته یا پوششی بسیار نرم است که برای جلوگیری از چسبیدن غذا به قابلمه غذا استفاده می شود. هرچند که این پوشش ها برای مصارف خانگی بسیار مفید هستند، اما در صورت استفاده بیش از حد از آنها ممکن است پوشش قابلمه خراب شود و در نتیجه قابلمه نیز آسیب ببیند.

آیا قابلمه های گرانیتی امن هستند؟

این یکی از اصلی ترین سوالات کاربران است، با توجه به اینکه هسته و زیر ساخت ظروف گرانیتی آلومینیوم است بسیاری از افراد نگران هستند که آیا حین پخت و پز در قابلمه های گرانیتی مواد مضر و سمی وارد غذای آن ها می شود یا نه و اغلب اوقات ناآگاهی در این مورد باعث تردید در خریدن یا نخریدن این وسایل آشپزی آسان و کارآمد می شود.


روند فعلی زندگی به سمت یک سبک سالم تر و محیطی سبزتر است، به همین دلیل مردم به طور فزاینده ای به سمت قابلمه های غیر تفلون حرکت می کنند. باور عمومی این است که وسایل آشپزی تفلون برای محیط زیست مضر است و به طور بالقوه می تواند اثرات طولانی مدت بر سلامتی ما ایجاد کند. اما استفاده از قابلمه های استیل، مسی، شیشه ای و ... هم آشپزی را تا حدی دشوار کرده و حتی در برخی از موارد فلز به کار رفته با مواد اسیدی واکنش نشان داده و عطر و طعم و بدتر از آن ارزش مواد مغذی غذا را تحت تأثیر قرار می دهد.


تمامی این موارد باعث شد قابلمه های بدون رنگ گرانیت، با پوششی مقاوم و فاقد PFOA و PTFE به بازار عرضه شوند که حتی پخت و پز بدون روغن و کره را هم میسر نموده اند.
امروزه وسایل آشپزخانه گرانیتی از هسته آلومینیوم با یک روکش شیشه ای ساخته می شوند، این چیز جدیدی نیست زیرا بسیاری از وسایل آشپزی برای هدایت گرما به یک هسته آلومینیومی متکی هستند. روکش گرانیت بی اثر و عاری از مواد شیمیایی مضر بوده و خاصیت غیر متخلخل، غیر قابل واکنش و نچسب قدرتمندی دارد. این عوامل باعث شده که این ظروف با هیچ نوع ماده غذایی حتی مواد اسیدی تعامل برقرار نکرده و خاصیت و عطر و طعم طبیعی غذا حفظ شود.


در حالت کلی، پوشش گرانیتی داخلی قابلمه‌ها برای سلامتی انسان ضرر ندارد و برای استفاده در آشپزخانه‌های خانگی ایمن هستند. این پوشش‌ها از مواد غیر سمی تهیه شده‌اند و معمولاً با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و استانداردهای بین‌المللی تولید می‌شوند. همچنین برخی قابلمه‌های گرانیتی با تاییدیه‌های مانند FDA و LFGB به بازار عرضه می‌شوند که این تاییدیه‌ها نشان می‌دهند که این محصولات برای استفاده در آشپزخانه و مصرف غذایی ایمن هستند.

اما باید توجه داشت که قابلمه های گرانیتی نیز مانند هر محصول دیگری، با کیفیت و مشخصات یکسان تولید نمی‌شوند. برخی شرکت‌های تولیدکننده ممکن است از مواد کم‌کیفیت و یا شیمیایی‌های ضد چسب که ممکن است برای سلامتی مضر باشند، استفاده کنند. لذا برای اطمینان از سلامت و ایمنی قابلمه‌های گرانیتی، بهتر است از برندهای معتبر و با اعتبار خریداری کنید و در زمان خرید، برچسب محصول و تاییدیه‌های مرتبط را بررسی کنید.

مزایای قابلمه گرانیتی

•  از آنجایی که خاصیت نچسب بودن در این ظروف بسیار بالاست، آشپزی با این قابلمه ها بسیار آسان است
• روکش کار شده روی قابلمه های گرانیتی بسیار مقاوم بوده و در برابر مواد اسیدی هیچ واکنشی از خود بروز نمی دهد.
• وسایل آشپزی گرانیتی دنیای مدرن، از رنگ و هر گونه مواد شیمیایی که ممکن است بر سلامتی تأثیر بگذارد، مبراست.
• اگر به دنبال ظرفی هستید که غذا به راحتی برگردد، این ظروف عالی هستند.
• فولاد کربن یا هسته آلومینیوم به سرعت گرم می شود و مهم تر از آن، گرما را به طور مساوی توزیع می کند و این می تواند زمان پخت و پز را سرعت ببخشد.
• به راحتی و بدون هیچ نگرانی و استرسی می تواند این ظروف را در فر قرار دهید.
• سطح صاف و صیقلی آن امکان شستشوی آسان آن را فراهم می کند.
• به خاطر نچسب بودن، می توانید هنگام پخت و پز روغن کمتری مصرف کنید. این باعث می شود که این قابلمه شریک خوبی برای افرادی باشد که زندگی سالم را دنبال می کنند.
• این ظروف سبک هستند و این عامل پخت و پز، شستشو و حمل و نقل را برای شما آسان تر می کند.

معایب ظروف گرانیتی

تمامی شرکت های سازنده ظروف و قابلمه گرانیتی در تلاش هستند که بهترین قابلمه گرانیتی را بدون هیچ گونه نقص، عیب و ایرادی تولید کرده و به بازار عرضه کنند. اما اگر بخواهیم معایب این نوع قابلمه را به صورت کلی و دقیق بیان کنیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• این نوع قابلمه نسبت به دیگر قابلمه ها از وزن و قیمت بیش تری برخوردار است.
• ظروف گرانیتی نسبت به دیگر قابلمه ها زمان بیش تری برای گرم شدن نیاز دارند.
• در صورت استفاده نادرست از این نوع قابلمه، طول عمر و مقاومت آن کاهش پیدا خواهد کرد.
• فراموش نکنید که در حین شستشوی این نوع قابلمه از شوینده های قوی استفاده نکنید چرا که به راحتی باعث افت کیفیت و کارایی قابلمه می شود.

نکات مهم در مورد ظروف گرانیتی

• بهتر است برای افزایش عمر این ظروف از قاشق های پلاستیکی یا چوبی استفاده کنید (با اینکه می توانید از قاشق و یا کفگیر و ملاقه فلزی نیز استفاده کنید)
• بعد از شستشو حتما ظروف گرانیتی را خشک کنید.
• بعد از هر با استفاده حتما آنرا تمیز بشویید.
• برای شستشوی این ظروف بهترین کار این  است که از اسکاج های نرم و اسفنج استفاده کنید.

تفاوت قابلمه گرانیتی و قابلمه سرامیکی:

انواع مختلفی از وسایل آشپزی با روکش سرامیکی ادعا می کنند که مانند تفلون غیر چسبنده اما ایمن تر از آن هستند، چرا که برای ساخت شان از مشتقات شن و ماسه حاوی دی اکسید سیلیکون به جای تفلون استفاده می شود. اما متأسفانه ، طبق FDA آمریکا، احتمال زیاد وجود دارد که وسایل آشپزی سرامیک سنتی به دلیل لعاب و کوره مورد استفاده آلوده به سرب باشند، در حالی که این احتمال برای قابلمه گرانیتی وجود ندارد.
برخلاف ظروف گرانیتی، قابلمه سرامیکی در اثر زمان و استفاده مداوم خاصیت نچسب بودن خود را از دست داده و چسبنده می شوند.

 راهنمای خرید قابلمه گرانیتی

راهنمای خرید محصولات ام جی اس