سرخ کن بدون روغن چیست؟ چهطور کار میکند؟
سرخ کن بدون روغن چیست؟ چهطور کار میکند؟
دستگاه سرخ کن بدون روغن (air fryer) به کمک جریان هوا غذا را سرخ میکند؛ در واقع ساختار سرخ کن بدون روغن به نحوی است که هوای گرم تولیدشده توسط المنت، توسط فن و با سرعت زیاد به سمت غذا پرتاب میشود؛ در نتیجه خوراکیها بدون قطرهای روغن و در زمانی سریع، پخته میشوند. البته برای طبخ غذا به کمک این سرخکنها میتوان از روغن استفاده کرد؛ اما غذاها نباید در روغن غوطهور شوند. فقط یک یا دو پاف از اسپری روغن کافی است.
مزایای سرخ کن بدون روغن؛ سلامت و سرعت بیشتر در پخت غذا
باوجود اینکه سرخ کنهای بدون روغن از سال ۲۰۲۰ وارد بازار شدهاند، استقبال عمومی از آنها بسیار است. همین محبوبیت زیاد میتواند نشانگر مزایای سرخ کن بدون روغن باشد. در ادامه این مزایا را بهصورتدقیق توضیح میدهیم.
کاربردهای گستره سرخ کن بدون روغن؛ یک دستگاه همه کاره
شاید فکر کنید با استفاده از سرخ کن بدون روغن، فقط سیبزمینی یا بادمجان سرخکرده میتوانید درست کنید؛ اما اینطور نیست. سرخ کن بدون روغن برای این کارها نیز قابل استفاده است:
- گرم کردن غذاهای مانده در یخچال و فریزر
- گریل کردن گوشت و ماهی
- درست کردن کیک و شیرینی
- خشک کردن سبزی
- تفت دادن آجیل
- بریان کردن مرغ
- درست کردن پیتزا و لازانیا
- آبپز کردن تخممرغ
البته توجه به دستورهای پخت هر یک از این غذاها در سرخ کن بدون روغن ضروری است. استفاده از دفترچه راهنما باعث میشود طول عمر سرخ کن بالاتر برود و بهزودی مجبور نشوید به دنبال مجموعه تعمیر لوازم خانگی در منزل بگردید.
طبخ غذا بدون چربی مضر؛ مهمترین مزیت استفاده از سرخ کن بدون روغن
برای استفاده از هواپزها، هیچ نیازی به استفاده از روغن ندارید. به همین خاطر غذایی که با این دستگاه سرخ میشود، سالم و کمکالری است و استفاده از آن به ورزشکاران، افرادی که رژیم لاغری دارند، افراد مسن و خانمهای باردار توصیه میشود.
برای مثال تحقیقات نشان میدهند درصد چربی سینه مرغی که در روغن سرخ میشود، ۳۰ درصد بیشتر از میزان چربی سینه مرغی است که در سرخ کن آماده شده است. پس اگر سبک زندگی سالم برایتان اهمیت دارد، یکی از تغییرات لازم خرید سرخ کن بدون روغن است.
شستوشوی راحت؛ برتری سرخ کن نسبت به اجاق گاز
تابهحال برایتان پیش آمده است که چندین ساعت را در حال ساییدن اجاق گاز بودهاید و باز هم لکهها از بین نرفتهاند؟ با استفاده از سرخکنهای بدون روغن، کابوس تمیز نشدن وسیله پخت غذا از بین میرود؛ این نوع سرخکنها با دست یا ماشین ظرفشویی خیلی سریع شسته و خشک میشوند؛ چرا که در فرایند کار با آنها از هیچ روغنی استفاده نشده است.
معایب سرخ کن بدون روغن چیست؟
حتی بهترین سرخ کن بدون روغن هم ممکن است معایبی داشته باشد. برخی از این معایب عبارتاند از:
- تازه نماندن غذاها بعد از ۶ تا ۷ ساعت
- اشغال فضای زیاد سرخ کن در آشپزخانه
- مصرف برق زیاد
- حجم کم سبد در برخی از مدلها
البته با کمی دقت در خرید سرخ کن بدون روغن باکیفیت میتوانید این معایب را بهحداقل برسانید. برای مثال به میزان حجم سرخ کن دقت کنید تا متناسب با حجم غذای نفرات خانواده باشد.
طرز استفاده از سرخ کن بدون روغن؛ روشی راحت اما پر جزئیات
برای استفاده از سرخ کن بدون روغن آن را به برق بزنید، مواد غذایی را درون سبد بگذارید و دما و برنامه پخت را انتخاب کنید. پس از طی کردن این مراحل، غذای شما شروع به پختن میکند. البته در طرز استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس و برندهای دیگر به این نکات دقت کنید:
- پیش از گذاشتن مواد غذایی در سرخ کن، لازم نیست سبد آن را چرب کنید.
- سبد سرخ کن را بیشازحد پر نکنید تا مواد غذایی بهخوبی پخته شوند.
- در بین روند پخت غذا درِ هواپز را باز کنید تا از درست پخته شدن مواد غذایی مطمئن شوید.
- در میانه پخت، مواد غذایی را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آنها سرخ شود.
- پس از هربار استفاده بهخوبی دستگاه را تمیز کنید تا مادهای به دیوارههای آن نچسبیده باشد.
بهعلاوه پیش از شروع پخت، دستگاه را برای یک دقیقه روشن بگذارید. به این مرحله که در پختن غذا با فر هم وجود دارد، پیش گرمایش میگویند.
قیمت سرخ کن بدون روغن به چه عواملی بستگی دارد؟
معیارهای زیادی بر قیمت سرخ کن بدون روغن تاثیر میگذارند. مثل اینکه؛
- سرخ کن بدون روغن ساخت چه برندی باشد؟
- حجم سرخ کن چهقدر باشد؟
- بدنه سرخ کن از نوع ولومی یا دکمهای باشد؟
- المنت و فن بهکار رفته در سرخکن چه قدرتی داشته باشند؟
بهعلاوه، کشور ساخت سرخ کن و بهطورکلی لوازم خانگی در قیمت آن تاثیر بهسزایی دارند و سرخ کن بدون روغن ایرانی معمولا ارزانتر از نمونههای خارجی است.