آموزش پخت پیتزا در سرخ کن بدون روغن | از مبتدی تا حرفه ای

آموزش پخت پیتزا در سرخ کن بدون روغن | از مبتدی تا حرفه ای

آموزش پخت پیتزا در سرخ کن بدون روغن | از مبتدی تا حرفه ای

پیتزا یکی از فست فودهای مورد علاقه افراد به خصوص برای کودکان به‌شمار می‌رود. تهیه پیتزا در سرخ کن بدون روغن  یکی از روش‌های پخت سالم پیتزا در خانه است. سرخ کن‌های بدون روغن به شما کمک می‌کنند تا یک غذای رژیمی، سالم و خوشمزه داشته باشید. با استفاده از روشی که در این مطلب به شما آموزش می‌دهیم می‌توانید یک پیتزا به خوشمزگی پیتزاهای رستورانی تهیه و میل نمایید.

سرخ کن بدون روغن چگونه کار می‌کند؟

قبل از شروع پخت پیتزا در سرخ کن بدون روغن بهتر است کمی با نحوه عملکرد این دستگاه‌های جدید و پرطرفدار در آشپزخانه آشنا شویم. استفاده از جریان هوای گرم، اساس کار سرخ‌کن‌های بدون روغن یا ایرفرایرها است. هوای گرم به کمک المنت‌های تعبیه شده در دستگاه تولید شده و سپس با شدت و سرعت زیادی به سمت غذای درون سرخ کن پرتاب می‌شوند. دمای بالا و گردش جریان هوای داغ باعث می‌شود تا غذا به سرعت پخته و بدون هیچ روغنی کاملاً برشته شود.

برای پخت پیتزا در سرخ کن بدون روغن نیازی به استفاده از روغن نیست و در صورت دلخواه می‌توانید کف سینی را کمی با اسپری روغن چرب نمایید. این نوع از سرخ کن‌ها به سرعت جای سرخ‌کن‌های قدیمی را گرفته و برای افرادی که عاشق غذاهای سرخ شده اما سالم هستند بسیار کاربردی است. سرخ کن‌های بدون روغن علاوه بر سرخ کردن مواد غذایی، برای مواردی از جمله گرم کردن غذا، خشک کردن سبزیجات، پخت کیک و شیرینی و تهیه انواع فست فودها مانند پیتزا، لازانیا و سوخاری استفاده می‌شوند. برای هر یک از روش‌های گفته شده مطالعه دفترچه راهنمای سرخ کن الزامی است.

مواد لازم برای تهیه پیتزا در سرخ کن بدون روغن

با نگاهی به منوی رستوران‌ها و کمی جستجو در اینترنت با مدل‌های متنوعی از پیتزاها آشنا می‌شوید و حتی شما می‌توانید پیتزای خاص خود را داشته باشید. مواد اولیه اساسی برای تهیه پیتزا عبارتند از خمیر، سس و پنیر پیتزا. سایر مواد اولیه به کار رفته در پیتزا مطابق با نوع آن و سلیقه شما قابل تغییر هستند. برای مثال گوشت قرمز، گوشت مرغ، انواع سوسیس و کالباس، انواع سبزیجات و … از جمله مواد مورد استفاده در دستورهای مختلف پیتزاها هستند. در اینجا به مواد اولیه چند مدل پیتزا اشاره می‌کنیم.

  • پیتزا گوشت و قارچ: گوشت چرخ کرده، قارچ و فلفل دلمه‌ای
  • پیتزا رست بیف: گوشت ریش ریش شده، قارچ و فلفل دلمه‌ای
  • پیتزا سبزیجات: فلفل دلمه‌ای، قارچ، ذرت و زیتون
  • پیتزا پپرونی: سوسیس پپرونی، تکه‌های گوجه فرنگی و فلفل دلمه‌ا‌ی

روش تهیه پیتزا در سرخ کن بدون روغن

فرقی نمی‌کند کدام پیتزا را برای پختن انتخاب کنید، چون روش تهیه مدل‌های مختلف پیتزا در سرخ کن بدون روغن مشابه است. نکات مهم در تهیه پیتزا با این دستگاه، تنظیم مناسب دما و مدت زمان صحیح برای پخت است. برای راهنمایی در این خصوص می‌توانید از دفترچه سرخ کن خود کمک بگیرید. اما به طور کلی بهتر است دمای سرخ کن برای تهیه پیتزا بین ۱۷۰ الی ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار گیرد و ۱۳ الی ۱۷ دقیقه برای پخت به آن زمان داده شود.این زمان در واقع به اندازه پیتزای شما بستگی دارد برای داشتن یک پیتزای خوشمزه در سرخ کن بدون روغن مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول:

خمیر پیتزا را آماده و در سینی سرخ کن پهن کنید. خمیرهای آماده یکی از گزینه‌های شما برای پخت سریع‌تر و آسان‌تر پیتزا در سرخ کن بدون روغن است.

مرحله دوم:

سس پیتزا را روی خمیر بریزید این سس را می‌توانید با ترکیب پوره گوجه فرنگی و ادویه‌های دلخواه مانند آویشن، نمک، فلفل و پودر سیر آماده کنید. برخی از افراد از سس گوجه فرنگی آماده برای این کار استفاده می‌کنند.

مرحله سوم:

مواد پیتزا را روی سس قرار دهید مواد پیشنهادی ما برای داشتن پیتزای مخصوص عبارتند از: گوشت پخته ریشه شده،قارچ؛ تکه‌های فلفل دلمه‌ای، قارچ و کمی زیتون. (برای سریع‌تر شدن فرایند آماده سازی، می‌توانید از گوشت چرخ شده استفاده کنید.)

مرحله چهارم:

در این مرحله به میزان دلخواه از پنیر پیتزای رنده شده روی مواد بریزید.

در مرحله نهایی پیتزا را در دستگاه قرار دهید و منتظر بمانید به میزان پخت دلخواه برسد.

نکات مهم برای تهیه پیتزا در سرخ‌کن بدون روغن

رعایت چند نکته مهم برای داشتن یک پیتزای فوق‌العاده در سرخ کن بدون روغن ضروری است. سرخ‌کن‌ها تقریباً عملکرد و سیستم مشابهی دارند. شما می‌توانید از مراحل گفته شده در بخش قبل و نکاتی که در این بخش بیان می‌شود برای تهیه پیتزا در سرخ کن بدون روغن با برندهای مختلف استفاده کنید.
نکته اول تهیه خمیر پیتزا در منزل است. خمیرهای پیتزا نیازی به استراحت ندارند و با یک دستور ساده می‌توانید به سرعت خمیری نرم و خوشمزه آماده کنید. درصورت استفاده از خمیر تازه، بهتر است ۵ دقیقه خمیر را در سرخ کن قرار داده تا کمی پخته شود و در حین پخت حالت خمیری نگیرد.
نکته بعدی قرار دادن کاغذ نسوز در سینی سرخ کن است. این کار علاوه بر توزیع یکنواخت حرارت به کمتر کثیف شدن سینی نیز کمک می‌کند. با استفاده از کاغذ نسوز می‌توانید به دفعات و بدون نیاز به تمیز کردن سینی، پیتزا در سرخ کن بدون روغن بپزید. برای پخت بهتر پیتزا می‌توانید با استفاده از چنگال چند سوراخ در کف خمیر ایجاد کنید و به منظور چسبندگی بهتر مواد روی خمیر نیز از کمی پنیر بین سس و مواد پیتزا استفاده نمایید.

کلام پایانی

سرخ کن های بدون روغن در سایزهای مختلفی موجود هستند که شما می‌توانید با توجه به نیاز خانواده یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. این دستگاه برای پخت پیتزا و انواع دیگر غذا و دسر مناسب است و به هیچ عنوان شکل و بافت غذا را تغییر نمی‌دهد. یکی از بهترین مزایای سرخ کن‌های بدون روغن این است که شما را از مصرف روغن‌های مضر دور کرده و سلامتی را به خانواده هدیه می‌دهد.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد