
با هواپز نیم ساعته میوه خشک کن!
با هواپز نیم ساعته میوه خشک کن!

یکی از تنقلات خیلی محبوب و پرطرفدار و البته گران، میوه خشک است. هم برای هدیه مناسب است و هم برای پذیرایی از میهمان خیلی شیک و مجلسی به نظر میرسد. درصد هدر رفت میوه با این روش خیلی پایین میآید و بنابه نوع خشک کردن آن، ویتامینهایش هم کاملا حفظ میشوند.
به گزارش راهنماتو، دستگاه هواپز یا سرخ کن بدون روغن که این روزها بازار را احاطه کرده است یکی از راههای مناسب برای خشک کردن میوه است. اگر آفتاب مستقیم یا میوه خشک کن در اختیار ندارید میتوانید در عرض 40 دقیقه میوهها را خشک کرده و برای مدت طولانی نگه دارید.
سرخ کن رژِیمی گوسونیک مدل 758 پیشنهاد جهاز شیک
برای اینکه بتوانید یک میوهی خشک خوب و باکیفیت داشته باشید باید یکسری نکات را رعایت کنید. همین که دلتان بخواهد که کافی نیست! باید ملزوماتی را مدنظر قرار بدهید و کمی تا قسمتی پیرو قوانین این کار باشید! اگر آدم قانون هستید لبیک بگویید و این چند خط را بخوانید و به سراغ یخچال رفته و میوههایتان را از خطر نابودی نجات بدهید!
- میوهها نباید لک دار و شل و ول و در مرز خرابی باشند! میوههای سفت و سالم را انتخاب کنید!
- برش میوهها باید یک اندازه باشد اگر با چاقو یا رنده مخصوص این کار را انجام میدهید اندازهی همسان آنها را فراموش نکنید.
- هر نوع میوهای قابلیت خشک کردن ندارد.
- برای اینکه میوهها تغییر رنگ ندهند میتوانید قبل از خشک کردن در شهد آب و لیمو و شکر آنها را برای مدتی قرار دهید. مخصوصا سیب و پرتقال و موز برای این کار خیلی مناسب هستند.
- لیمو ترش را هم میتوانید به این روش خشک کنید و برای انواع دمنوش آماده داشته باشید.
- برای خشک کردن سیب و به و گلابی حتما دانههای وسط آن را برش زده و خارج کنید.
- برای خشک کردن میوه در هواپز از کاغذهای نسوز استفاده کنید.
میوهها پس از شستن و برش زدن و در محلول آبلیمویی خواباندن آمادهی خشک شدن هستند. میوهها را روی کاغذ نسوز مخصوص هواپز قرار داده و دمای هواپز را 140 یا 150 درجه گذاشته و به مدت 30 الی 40 دقیقه زمان بدهید تا خشک شوند. یکی دو بار به آنها سر بزنید و میوهها را به سمت دیگر برگردانید. ممکن است این مقدار زمان بسته به هر مدل دستگاه کمتر یا بیشتر باشد. پس حتما این نکته را که سرکشی برای بار اول لازم است مدنظر قرار دهید.
به طور کل اگر فرایند خشک کردن میوه با دمای پایین و زمان بیشتر صورت بگیرد بهترین جواب را خواهید گرفت.
کیفیت میوههای خشک شده
یکی از چالشهایی که ممکن است با آن مواجه شوید، سیاهشدن میوهها پس از چیپسکردن آنها است. در واقع مهمترین اصل خشککردن میوه در هواپز، جلوگیری از اکسیدشدن میوه است. برای اینکه میوه خشکهای باکیفیتی در هواپز به عمل بیاورید، میتوانید یکی از ترفندهای ذیل را بکار ببرید.
- میوهها در داخل آب نمک بخوابانید، سپس آنها را داخل هواپز قرار دهید.
- میوههایی مانند هلو و سیب را در آب یخ قرار دهید و بعد از این کار، آنها را خشک کنید.
- آناناس، هلو و موز را در یک استکان شکر و ۳ استکان آب و یک استکان عسل قرار دهید تا رنگ آنها اکسید نشود.
- برای خیسکردن میوهها از مخلوط آب گرم، آب آناناس و لیمو بکار ببرید.
- با ترکیب یک لیتر آب با دو قاشق غذاخوری اسید اسکوربیک، از اکسیدشدن میوهها جلوگیری کنید.
فواید میوه خشک:
1- برای دستگاه گوارش و رفع یبوست مفید است.
2- ویتامینهای میوه در آن حفظ شده و کامل به بدن میرسد.
3- برای سلامت قلب شما خیلی مناسب است.
4- سطح انرژی را بالا میبرد.
پرسشهای متداول
- مهمترین اصول خشک کردن میوه در هواپز چیست؟
اول اینکه میوهای که انتخاب میکنید باید رسیده، سالم و سفت باشد. در صورتی که میوه کال و بسیار رسیده باشد، در هواپز طعم خود را از دست میدهد. شستن میوهها و خشک کردن آنها قبل از قرار دادن در داخل هواپز یکی دیگر از اصولی است که باید به آن توجه کنید.
- روشهای مختلف خشک کردن میوه را نام ببرید.
برای خشک کردن میوه روشهای مختلفی وجود دارد که شامل روشهای سنتی و مدرن میباشد. از روشهای قدیمی میتوان به خشککردن میوه در آفتاب اشاره کرد. از شیوههای جدیدتر میتوان خشککردن میوه در فر، هواپز، میوه خشککن و سرخکن بدون روغن را نام برد.
- نحوه خشک کردن میوه در سرخ کن بدون روغن چگونه است؟
برای خشککردن میوه در سرخکن بدون روغن به ترفندهای خاصی نیاز نیست، فقط کافی است از همان اصولی پیروی کنید که در خشککردن میوه در هواپز بکار میبرید.