همه ما میدانیم که یک پرس سیب زمینی سرخکرده یا چند تکه فیله مرغ سوخاری چقدر خوشمزه و لذیذ است. اما باید بدانید که مصرف مداوم غذاهای سرخشده میتواند سلامتی انسان را به خطر بیندازد. این روزها دستگاههایی ابداع شدهاند که میتوانند سرخکردن را برای شما راحتتر و سالمتر کنند. سرخ کن بدون روغن یکی از این موارد است که به شما اجازه میدهد غذاهای سرخشده خود را با مصرف کمتر روغن طبخ کنید. اگر میخواهید در رژیم غذایی خود تحول ایجاد کنید و غذاهای متنوع را بپزید، بهتر است به فکر خرید یک سرخ کن بدون روغن باشید. دقت کنید که نحوه استفاده از سرخ کن بدون روغن روی کیفیت و طعم غذاهای شما تاثیر زیادی خواهد گذاشت. بنابراین بهتر است قبل از خرید آن، درباره استفاده از سرخ کن بدون روغن اطلاعاتی کسب کنید. ما اینجا هستیم تا شما را برای بهکاربردن این دستگاه راهنمایی کنیم.
راهنما وطرز استفاده استفاده از سرخ کن بدون روغن
راهنما و طرز استفاده از سرخ کن بدون روغن
آشنایی با سرخ کن بدون روغن
این دستگاه از یک محفظه اصلی، یک قابلمه، یک سبد، دستههای عایق و پنل کاربری بهره میبرد. نحوه کار سرخ کن بدون روغن به این شکل است که بهجای طرخشدن غذا با روغن، این کار با گردش سریع هوای گرم انجام میشود. هوا با سرعت بالا در محفظه داخلی دستگاه به گردش درمیآید و باعث سرخشدن و برشته شدن لایه بیرونی غذای شما میشود. این گردش هوا بهطور یکنواخت انجام میشود که باعث افزایش کیفیت غذای سرخشده میشود. شما باید غذای مورد نظر را درون سبد داخل محفظه قرار دهید و سپس برنامه غذایی مورد نظر یا تنظیمات دلخواه خود را انتخاب کنید. در مدلهای بسیاری امکان انتخاب دما و زمان برای شما فراهم شده است.
مزیت مهم استفاده از سرخ کن بدون روغن این است که نیازی به استفاده از روغن زیاد نخواهید داشت و کار سرخ کردن را میتوانید با روغن بسیار کم نیز انجام دهید. سرخ کن معمولی برای اینکه غذای شما را سرخ و برشته کند نیاز به مصرف روغن بالا خواهد داشت. به همین دلیل کالری و چربی بیشتری دریافت خواهید کرد.
نکاتی که قبل از استفاده از سرخ کن بدون روغن باید توجه کنید
- همیشه مواد غذایی را درون سبد قرار دهید. این کار اجازه میدهد تا هوای گرم بهخوبی در اطراف غذا گردش کند و از جذب بیشازحد روغن جلوگیری شود.
- هنگامی که دستگاه را روشن میکنید، سروصدایی ایجاد خواهد شد که بهتر است آمادگی آن را داشته باشید.
- بهتر است هر چند دقیقه یکبار مواد غذایی را زیر و رو کنید تا از پخت یکنواخت تمام زوایای غذا مطمئن شوید.
- اگر میزان خاصی از برشتهشدن غذا را در نظر دارید، میتوانید سبد سرخکن را بیرون بکشید و غذا را چک کنید. شما میتوانید این کار را در هر مرحله از پخت انجام دهید. یادتان باشد که نیازی به خاموشکردن دستگاه نخواهید داشت، زیرا وقتی سبد را خارج میکنید، دستگاه بهطور خودکار عملکرد خود را متوقف میکند.
- وقتی میخواهید در کشویی سرخکن را ببندید کاملا آن را تا انتها فشار دهید. اگر دستگاه درست بسته نشود، فرایند پخت شروع نمیشود.
- فرایند پخت غذا در سرخ کن بدون روغن بسیار سریعتر از حالت معمولی است. این یکی از مزیتهای مهم این دستگاه به شمار میرود. دقت کنید که هرچه غذا در سبد کمتر باشد، زمان پخت نیز معمولا کمتر خواهد بود.
- اگر میخواهید غذای شما زیاد برشته و قهوهای نشود، میتوانید دما را کمی کمتر از دستورالعمل آن تنظیم کنید. انتخاب میزان دما و برشتگی به سلیقه شما بستگی دارد. اما پیشنهاد میکنیم دفترچه راهنمای دستگاه و نیز دستور غذای خود را با دقت بخوانید.
آیا باید قبل از استفاده از سرخ کن بدون روغن دستگاه را گرم کنیم؟
اگر با فر یا آون توستر کار کرده باشید، میدانید که معمولا برای پخت غذا در این دستگاهها نیاز دارید که از قبل دستگاه را روشن و گرم کنید. سرخ کن بدون روغن به زمان زیادی برای گرمکردن از قبل نیاز ندارد. فقط کافی است که چند دقیقه قبل از اینکه غذا را درون آن قرار دهید، آن را روشن و گرم کنید. برخی از مدلها چراغ نشانگری دارند که گرمشدن دستگاه را به شما اطلاع میدهند. البته باید بدانید که همیشه نیازی به گرمکردن پیش از استفاده نخواهید داشت و میتوانید مواد غذایی را همان ابتدا درون دستگاه قرار دهید. این کار بستگی به سلیقه شما دارد. البته بهتر است دفترچه راهنمای دستگاه خود را بخوانید تا متوجه شوید که گرمکردن از قبل برای آن ضروری است یا خیر. همچنین میتوانید هر دو روش را امتحان کنید و ببینید که کدامیک نتیجه بهتری به همراه دارد.
هنگام استفاده از سرخکن بدون روغن از این اشتباهات اجتناب کنید
۱. از روغن زیاد استفاده نکنید
بهتر است هنگام کار کردن با سرخ کن بدون روغن برای استفاده از روغن زیاد سخاوتمند نباشید. روغن اضافی در محفظه دستگاه جمع میشود و اگر این میزان بیشازحد باشد، ممکن است دود کند و روی کیفیت نهایی غذا تاثیر بگذارد. بهطور کلی اگر خود غذا میزانی چربی دارد (مانند پوست مرغ یا چربی گوشت) ممکن است اصلا به روغن نیازی نداشته باشد. اما میتوانید برای سرخکردن سبزیجات از مقدار کمی روغن استفاده کنید تا خوشرنگ و برشته شوند.
۲. روغن را به محفظه دستگاه اسپری نکنید
شاید این ایده درست به نظر برسد، اما نباید این کار را انجام دهید. محفظه سرخکن از پوشش نچسب بهره میبرد به همین دلیل اسپریکردن به آن فایدهای ندارد و در طول زمان نیز ممکن است به بدنه داخلی ظرف آسیب برساند. بهجای اینکه به محفظه روغن اسپری کنید، بهتر است روغن را مستقیما به مواد غذایی بمالید. همچنین یادتان باشد که غذاهای منجمدی که از قبل سرخ شدهاند، نیازی به روغنمالی مجدد نخواهند داشت.
۳. کشوی دستگاه را زیاد پر نکنید
هرچه قطعات مواد غذایی کوچکتر باشند، راحتتر و سریعتر سرخ میشوند. ممکن است فکر کنید پرکردن محفظه میتواند کار شما را سریعتر راه بیندازد، اما باید بدانید که اگر محفظه بیشازحد پر شود، کیفیت سرخ و برشتهشدن مواد کاهش پیدا میکند.
۴. تکاندادن سبد را فراموش نکنید
پیشنهاد میکنیم که بهطور منظم سبد حاوی مواد غذایی را زیر و رو کنید. این کار به شما امکان میدهد تا همهجای غذا بهطور یکنواخت در معرض گرما و هوای گرم قرار بگیرد. میتوانید هر چند دقیقه یکبار این کار را انجام دهید تا به برشتگی فوقالعاده و طعم لذیذ دست پیدا کنید.
۵. محتویات داخل محفظه را مستقیما داخل کاسه نریزید
برای اینکه غذای پختهشده را بیرون بیاورید، بهتر است از انبر یا قاشق استفاده کنید. روغن اضافی غذا زیر سبد جمع میشود بنابراین اگر سبد را مستقیما درون یک ظرف خالی کنید، روغن آن هم خارج میشود که میتواند غذا را بیشازحد چرب کند و کیفیت آن را کاهش دهد.
۶. بهطور کامل به تایمر اعتماد نکنید
گفتیم که سرخکنهای بدون روغن یک پنل کاربری و نمایشگر دارند که زمان باقیمانده را به شما نشان میدهد. بهتر است در کنار استفاده از تایمر دستگاه، خودتان نیز زمان را کنترل کنید تا کاملا میزان برشتگی غذا را تنظیم کنید.
۷. محفظه داغ را روی میز قرار ندهید
کشوی سرخکن بعد از اتمام کار مانند یک تابه داغ است. بنابراین بهتر است آن را روی سطوح بدون محافظ قرار ندهید. همچنین یادتان باشد که برای خارجکردن کشو، دسته آن را بگیرید و آن را روی یک سطح نسوز و پارچهای قرار دهید.
چه غذاهایی را در سرخ کن بدون روغن میتوان طبخ کرد؟
- غذاهای منجمد از قبل سرخشده؛ بهطور کلی غذاهای فریزشده یا غذاهایی که تکههای کوچکی دارند، درون سرخکن بسیار ترد و جذاب خواند شد. این موارد برای دانشجویان یا تغذیه بچهها در مدرسه بسیار مناسب است.
- مرغ سرخشده، پنیر سرخشده و حتی غذاهای دریایی در این دستگاه طعم و ظاهر فوقالعادهای خواهند داشت.
- کبابیکردن سبزیجات؛ شما میتوانید سبزیجاتی مانند کدو حلوایی، کلم بروکلی، کلم بروکسل را با کیفیت بالا در سرخکن برشته کنید.
- سرخکردن سیبزمینی در این دستگاه میتواند بسیار سالمتر باشد و همچنان مزه جذاب خود را حفظ کند.
- بال مرغ سرخشده در این دستگاه بسیار سریع و خوشمزه تهیه میشود. چربی پوست بال نیز به شما امکان میدهد تا نیازی به استفاده از روغن نداشته باشید.
حالا که نحوه کار با سرخ کن بدون روغن را دانستید، پیشنهاد میکنیم «بهترین سرخ کن های بازار» را بشناسید.
سخن پایانی
سرخ کن بدون روغن میتواند حدود ۸۰ درصد چربی غذای شما را کاهش دهد. بنابراین این دستگاه یک انتخاب مناسب برای ورزشکاران یا افرادی است که به دنبال برنامههای غذایی سالم هستند. همچنین اگر کودک یا نوجوان شما علاقه زیادی به غذاهای سرخشده دارد، بهتر است از خرید سرخ کن بدون روغن غافل نشوید. استفاده از این دستگاه پیچیدگی زیادی ندارد، اما بهتر است نکات مهم قبل و حین استفاده از آن را با دقت رعایت کنید. این نکتهها به افزایش کارایی دستگاه و نیز نتیجه نهایی بسیار کمک میکنند.